AKO UCHOVÁVAŤ ZELENINU DLHŠIE ČERSTVÚ A VYHNÚŤ SA TAK ZBYTOČNÉMU PLYTVANIU?
Naše Vrecká z biobavlny a bambusového froté, ktoré sú nielen ušité, ale aj kompletne utkané v Českej republike, sú unikátnou „vreckovou pivnicou”. Bambusové froté vyniká schopnosťou viazať vodu a vďaka tomu sú vrecká skvelé na uchovávanie čerstvej zeleniny. Zelenina sa v nich na rozdiel od plastových vreciek nazaparí a vydrží oveľa dlhšie.
Do vreciek, ktoré vyrábame v dvoch veľkostiach, zmestíte aj poriadnu hlávku šalátu alebo kapusty. Určite odporúčame vyskúšať aj na mrkvu, zeler, kaleráby, brokolicu, repu, uhorky, pór a ďalšiu vašu obľúbenú zeleninu.
Ako vrecká používať?
01. Vrecko namočímeVrecko namočíme do vody a vyžmýkame tak, aby zostalo vlhké, ale nekvapkala z neho voda. | |
02. Zeleninu očistímeZeleninu očistíme, ale nekrájame. Je tak nielen pripravená rovno na konzumáciu, ale zároveň aj zabránime znečisteniu vrecka. | |
03. Zeleninu vložíme do vreckaZeleninu vložíme do vrecka a dáme do chladničky alebo na iné chladné miesto. | |
04. Vrecká udržiavame mokréVrecká treba udržiavať mokré. Podľa potreby teda zeleninu priebežne kontrolujeme a vrecko znovu navlhčíme. |
A ešte odporúčanie k samotnému nakupovaniu zeleninyVRECKÁ NA NÁKUP ALEBO UCHOVANIE POTRAVÍN Na nákup ovocia, zeleniny, pečiva a ďalších nebalených potravín môžete opakovane používať plátené a sieťové vrecká. Sú dostupné v rôznych veľkostiach a výhodných súpravách a vhodné sú nielen na nákupy, ale aj na uchovávanie potravín. A navyše ich používaním ušetríte množstvo jednorázových plastov. Čo je veľkou výhodou všetkých týchto vreciek, je možnosť ich vyprať. Odporúčame prať na 60 °C, pretože pranie na 40 °C (prípadne na nižšej teplote) je z hľadiska likvidácie baktérií a vírusov neúčinné. Ideálne je dobré pri praní pridať PUER a bezpečne ich tak vydezinfikovať pre ďalšie použitie. |