TIP 6 - Ako uchovávať zeleninu dlhšie čerstvú

AKO UCHOVÁVAŤ ZELENINU DLHŠIE ČERSTVÚ A VYHNÚŤ SA TAK ZBYTOČNÉMU PLYTVANIU? 

Naše Vrecká z biobavlny a bambusového froté, ktoré sú nielen ušité, ale aj kompletne utkané v Českej republike, sú unikátnou „vreckovou pivnicou”. Bambusové froté vyniká schopnosťou viazať vodu a vďaka tomu sú vrecká skvelé na uchovávanie čerstvej zeleniny. Zelenina sa v nich na rozdiel od plastových vreciek nazaparí a vydrží oveľa dlhšie.

Do vreciek, ktoré vyrábame v dvoch veľkostiach, zmestíte aj poriadnu hlávku šalátu alebo kapusty. Určite odporúčame vyskúšať aj na mrkvu, zeler, kaleráby, brokolicu, repu, uhorky, pór a ďalšiu vašu obľúbenú zeleninu.

Ako vrecká používať?

01. Vrecko namočíme

Vrecko namočíme do vody a vyžmýkame tak, aby zostalo vlhké, ale nekvapkala z neho voda.

02. Zeleninu očistíme

Zeleninu očistíme, ale nekrájame. Je tak nielen pripravená rovno na konzumáciu, ale zároveň aj zabránime znečisteniu vrecka.

03. Zeleninu vložíme do vrecka

Zeleninu vložíme do vrecka a dáme do chladničky alebo na iné chladné miesto.

04. Vrecká udržiavame mokré

Vrecká treba udržiavať mokré. Podľa potreby teda zeleninu priebežne kontrolujeme a vrecko znovu navlhčíme.

A ešte odporúčanie k samotnému nakupovaniu zeleniny

VRECKÁ NA NÁKUP ALEBO UCHOVANIE POTRAVÍN

Na nákup ovocia, zeleniny, pečiva a ďalších nebalených potravín môžete opakovane používať plátené a sieťové vrecká. Sú dostupné v rôznych veľkostiach a výhodných súpravách a vhodné sú nielen na nákupy, ale aj na uchovávanie potravín. A navyše ich používaním ušetríte množstvo jednorázových plastov. 
 

Čo je veľkou výhodou všetkých týchto vreciek, je možnosť ich vyprať. Odporúčame prať na 60 °C, pretože pranie na 40 °C (prípadne na nižšej teplote) je z hľadiska likvidácie baktérií a vírusov neúčinné. Ideálne je dobré pri praní pridať PUER a bezpečne ich tak vydezinfikovať pre ďalšie použitie.